Samara park

File:Samara 26-09-2008 15-20-23.JPG

archaeological open-air museum

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons category: Parc de Samara

Geographical coordinates: 49.94639 2.17864

Wikipedia

English Samara Arboretum

The Samara Arboretum (French Arboretum de Samara) is an arboretum and botanical garden located in the Samara historical park in La Chaussée-Tirancourt, Somme, Picardy, France. It is open daily in the warmer months; an admission fee is charged.

Samara is a regional development project that recreates ancient civilization and habitation based on local archaeology, from paleolithic to Gallo-Roman times, including reconstructions of homes and other buildings set within the area's marshes. The park includes an arboretum (100 varieties of trees), small botanical garden (500 plant varieties), ethnobotanical garden representing neolithic cultivation, and nature trail.

Source: Samara Arboretum

Spanish Samara Arboretum

El Arboreto de Samara (en francés, Arboretum de Samara) es un parque temático, arboreto y jardín botánico de Francia de 30 hectáreas de extensión en La Chaussée-Tirancourt, departamento de Somme. Se encuentra abierto al público todos los días de los meses cálidos del año. Se cobra una tarifa de entrada

También está catalogado como « Jardin Remarquable» ( jardín notable ) en el 2000.

Source: Samara Arboretum

French Parc de Samara

Le parc de Samara, situé sur le territoire de la commune de La Chaussée-Tirancourt dans le département de la Somme, en région Hauts-de-France, à une quinzaine de kilomètres à l'ouest d'Amiens, est à la fois un parc de loisirs consacré à la Préhistoire, à la Protohistoire et à la période gallo-romaine, mais aussi un archéosite, un parc paysager et botanique.

Source: Parc de Samara

Dutch Park Samara

Het Park Samara (fr: Parc de Samara) is een park, 30 hectare groot, dat de prehistorie evoceert. Het park ligt in Picardië, te La Chaussée-Tirancourt, op enkele kilometers van Amiens.

Er is een restaurant, een winkel, een arboretum, een botanische tuin met ongeveer 600 bloeiende planten en een ruimte waarin permanent tentoonstellingen zijn over de geschiedenis van de mens. Samara is de Gallische naam van de rivier de Somme die vlak bij het park te vinden is.

Het park werd in 1988 geopend en ligt aan de rand van het Oppidum van La Chaussée-Tirancourt.

De bezoeker doorloopt een periode van 600 000 jaar, van het neolithicum tot de Gallo-Romeinse periode. Woningen uit de neolithicum, de bronstijd en de ijzertijd werden er op een wetenschappelijk verantwoorde wijze gereconstrueerd. Men kan er vuursteenbewerkers, wevers, mandenvlechters en pottenbakkers aan het werk zien. Men toont ook hoe men in vroegere tijden hout, brons en ijzer bewerkte. Ook het vervaardigen van mozaïek komt er aan bod. Er zijn een aantal themawandelingen voorzien, onder meer een wandeling in een moerasgebied waar het steken van turf in de vorige eeuwen wordt belicht.

Source: Park Samara

de Park Samaraes parque Samarafr parc Samaranl Park Samarapcd Parc ed Samara
Image source:
Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0 by Paul Hermans
Wikidata Updated: Fri Jul 23 2021 10:50:38