Tarragona Amphitheatre

Roman amphitheatre in Tarragona, Spain

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons category: Amphitheatre (Tarragona)

Geographical coordinates: 41.11457 1.2588

Wikipedia

English Tarragona Amphitheatre

Tarragona Amphitheatre is an amphitheatre from the Roman city of Tarraco, now Tarragona, in the Catalonia region of north-east Spain. It was built in the 2nd century AD, sited close to the forum of this provincial capital.The amphitheatre could house up to 15,000 spectators, and measured 130 by 102 metres (427 ft × 335 ft).

Source: Tarragona Amphitheatre

Spanish Anfiteatro de Tarraco

El anfiteatro de Tarraco es un edificio romano construido muy cerca del mar, tras la muralla de la ciudad de Tarraco, capital de la provincia romana Hispania Citerior Tarraconensis. Es una de las localizaciones del lugar Patrimonio de la Humanidad llamado «Conjunto arqueológico en Tarraco», en concreto con el código 875-007 (actual Tarragona), en España.

Source: Anfiteatro de Tarraco

French Amphithéâtre de Tarragone

L’amphithéâtre de Tarragone a été construit au IIe siècle. Il se situe à Tarragone (auparavant Tarraco), en Catalogne. Monument emblématique de la vile, il est l’un des éléments de l’ « ensemble archéologique de Tarragone » inscrit sur la liste du patrimoine mondial par l’UNESCO en 2000, sous l’identification 875-007. Sa forme elliptique est caractéristique de ce genre de construction. En partie taillé à même la roche, en partie soutenu sur des voûtes en opus caementicium, il conserve une grande partie des gradins, l’arène et les sous-sols.

Source: Amphithéâtre de Tarragone

Dutch Amfitheater van Tarraco

Het Amfitheater van Tarraco is een Romeins amfitheater, in de Spaanse stad Tarragona (Tarraco). Het werd gebouwd in de 2e eeuw, vlak bij het forum van de hoofdstad van Hispania Tarraconensis, en werd gebruikt voor gladiatoren- en dierengevechten. Het amfitheater bood plaats aan 15.000 toeschouwers en meet 130 bij 102 meter.

Er zijn overblijfselen te vinden van een inscriptie die dateert uit de regeerperiode van keizer Elagabalus.

Tijdens de christenvervolgingen onder de keizers Valerianus I en Gallienus vonden de diakens Augurius en Eulogius samen met bisschop Fructuosus, de dood op de brandstapel. De verbranding vond plaats in het amfitheater. Volgens een overlevering werden de bisschop en zijn diakens op 16 januari 259 in opdracht van de gouverneur Aemilianus gevangengenomen. De arrestanten werden gewezen op de bepaling van de keizer, dat alleen het aanbidden van de Romeinse goden toegestaan was, iets wat de bisschop en zijn diakens verwierpen.

Nadat het christendom de officiële religie werd van het rijk, verloor het amfitheater zijn oorspronkelijke functie. Stenen van het amfitheater werden gebruikt om een basiliek te bouwen, ter nagedachtenis aan de drie martelaren. De islamitische invasie van Spanje zorgde voor een periode van verval die duurde tot de 12e eeuw. Op de fundamenten van de Visigotische kerk werd een kerk in romaanse stijl gebouwd. Deze werd afgebroken in 1915.

Sinds 2000 staat het amfitheater op de werelderfgoedlijst van UNESCO, als onderdeel van de inschrijving Archeologisch ensemble van Tarraco.

Source: Amfitheater van Tarraco

Ukrainian Амфітеатр (Таррагона)

Амфітеатр у Таррако (ісп. Anfiteatro de Tarraco, кат. Amfiteatre de Tarragona) — амфітеатр у римському місті Таррако, столиці провінції Ближня Іспанія (сучасне місто Таррагона в Каталонії). Амфітеатр входить в археологічний ансамбль Таррако, який у 2000 році включений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Source: Амфітеатр (Таррагона)

Chenese 塔拉戈纳圆形剧场

塔拉戈纳圆形剧场(西班牙語:anfiteatro de Tarraco)是位于西班牙东北部的加泰罗尼亚地区塔拉戈纳的圆形剧场。它建于公元2世纪,可以容纳多达15000名观众。它是塔拉科考古遗址的一部分,2000年被联合国教科文组织宣布为世界文化遗产。它现在由塔拉戈纳历史博物馆负责管理维护。

Source: 塔拉戈纳圆形剧场

Wikivoyage

English Amphitheatre

Roman amphitheatre built in the second century AD. It could hold 15,000 spectators and looks over the sea.

Address Parc de l'Amfiteatre romà
Price €3.30
Last Edit2020-12-10

Russian Древнеримский амфитеатр

Датируется I-II веком н.э. Размеры — 130 на 102 метров.

Typesee
Last Edit2018-10-23

Italian Anfiteatro romano

Anfiteatro romano del II secolo.

Address Parc de l'Amfiteatre romà, 43003, Tarragona
ca amfiteatre de Tarragonaes Anfiteatro de Tarrakoet Tarragona amfiteaterfr amphithéâtre de Tarragonegl Anfiteatro de Tarracoit Anfiteatro di Tarragonanl Amfitheater van Tarracouk Амфітеатрzh 塔拉戈纳圆形剧场zh-cn 塔拉戈纳露天剧场zh-hant 塔拉戈納露天劇場
Wikidata Updated: Fri Jul 23 2021 06:48:00