Gråbrødrekloster Museum

Geographical coordinates: 57.0472 9.9215

Wikipedia

English Gråbrødrekloster Museum

The Gråbrødrekloster Museum is an "in situ" museum in Algade, Aalborg. In 1250 a Franciscan monastery was founded here, but it does not exist anymore. The museum displays the archaeological artifacts excavated here at the site and sheds light on the history of Aalborg at the same time.

In Danish the Franciscan Order is called Gråbrødrene (English:Grey-brethren), referring to the grey cloaks.

In 2004, the museum joined the collective organization of The Historical Museum of Northern Jutland together with many other museums in Northern Jutland.

Source: Gråbrødrekloster Museum

Dutch Gråbrødrekloster Museet

Het Gråbrødrekloster Museet (Deens, "museum van de grijze broeders") is een klein, ondergronds museum in de Deense stad Aalborg. De kern van het museum wordt gevormd door de fundamenten en andere delen van een klooster van de minderbroeders die bij een opgraving aan het licht kwamen en in situ werden bewaard.Het betreffende klooster werd in 1250 gesticht. Midden zestiende eeuw stond het nog als hospitaal bekend, maar niet lang daarna moet het zijn afgebroken. De overblijfselen liggen 3 meter onder de grond van een drukke winkelstraat in Aalborg. De aangetroffen fundamenten, delen van een kelder en andere vondsten werden ondergronds bewaard op de plek waar ze werden aangetroffen en voor het publiek toegankelijk gemaakt.

Naast bouwkundige resten beschikt het museum over enkele skeletten die op de begraafplaats van het klooster werden gevonden en vitrines die een beeld geven van het leven in een klooster in een middeleeuwse stad. Ook geeft het museum (voor zover bekend) informatie over de markt en de gebouwen die plaats moesten maken toen het klooster werd gebouwd.Bovengronds heeft het museum alleen een glazen gebouwtje met een lift naar beneden. Organisatorisch maakt het museum deel uit van het Historisch Museum van Aalborg.

Source: Gråbrødrekloster Museet

Wikivoyage

English Gråbrødrekloster Museum

Underground museum 3 m below Algade street. It depicts the history of the Franciscan monastery as well as the market place, the unknown churches and the city houses.

Address Algade 19
Price 40 per lift load (max. 250 kg), Admission by self-service via the lift tower by the department store "Salling", Algade
Last Edit2017-11-09

Italian Gråbrødrekloster Museet

Address Algade 19
da Gråbrødrekloster Museetnl Gråbrødrekloster Museet
Wikidata Updated: Fri Jul 23 2021 05:01:42