Seven Dials

File:Seven Dials, WC2 - geograph.org.uk - 1295448.jpg

Road junction in London

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons category: Seven Dials, London

Geographical coordinates: 51.513611111111 -0.12694444444444

Wikipedia

English Seven Dials, London

Seven Dials is a road junction in Covent Garden in the London Borough of Camden, West End of London where seven streets converge. At the centre of the roughly circular space is a column bearing six sundials, a result of the column being commissioned before a late-stage alteration of the plans from an original six roads to seven.

The term also refers informally to the area immediately surrounding.

Source: Seven Dials, London

Finnish Seven Dials

Seven Dials on Lontoon Camdenin kaupunkipiiriin kuuluva alue, joka sijaitsee Covent Gardenin luoteiskolkassa, lähellä Sohoa. Se muodostuu seitsemästä pikkukadusta ja niiden väliin jäävistä kolmion muotoisista kortteleista. Alue on saanut nimensä sen keskipisteessä kohoavasta pylväästä, jonka nokassa on kuusi aurinkokelloa (engl. sundial) – pylväs itse toimii seitsemäntenä aurinkokellona. Nimellä ’Seven Dials’ viitataankin usein pelkästään tähän kadunristeykseen tai sen keskellä kohoavaan monumenttiin.

Nykyään Seven Dials on suosittua ostos- ja ravintola-aluetta, mutta 1700- ja 1800-luvuilla se oli yksi Lontoon pahamaineisimmista slummeista. Salaperäisinä pidetyt aurinkokellot ja kaupunginosan tähdenmuotoinen asemakaava ovat houkutelleet sinne jo pitkään uskomuslääkintään, okkultismiin ja astrologiaan perehtyneitä yrittäjiä.

Source: Seven Dials

French Seven Dials

Seven Dials est un carrefour routier célèbre situé dans le West End de Londres. Il se trouve dans le district de Camden, non loin de Covent Garden. Sept rues y convergent pour former un rond-point, au centre duquel se trouve un grand pilier. Le terme Seven Dials se réfère également officieusement aux environs immédiats du carrefour.

Seven Dials est aujourd'hui un quartier prospère de Londres et comprend de nombreux commerces.

Source: Seven Dials

Wikivoyage

English Seven Dials

An intersection of seven streets in the northern part of the Covent Garden district. Lots of mid-range designer clothing and shoe stores

SourceLondon/Covent Garden (en.wikivoyage.org)

French Seven Dials

Last Edit2018-10-17
eo Sep Sunhorloĝojja セブン・ダイアルズ
Image source:
Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0 by Mike Quinn
Wikidata Updated: Thu Jul 22 2021 08:24:47