Kaulsdorf-Nord

File:Kaulsdorf-ubahn.jpg

Berlin U-Bahn station

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons category: U-Bahnhof Kaulsdorf-Nord (Berlin)

Geographical coordinates: 52.521 13.589

Wikipedia

English Kaulsdorf-Nord (Berlin U-Bahn)

Kaulsdorf-Nord is a Berlin U-Bahn station located on the U 5. Alternate trains from Alexanderplatz will end at this station.

Source: Kaulsdorf-Nord (Berlin U-Bahn)

German U-Bahnhof Kaulsdorf-Nord

Der U-Bahnhof Kaulsdorf-Nord ist eine Station der Berliner U-Bahn-Linie U5 im Ortsteil Hellersdorf. Bei der BVG wird er unter dem Kürzel KL geführt. Der Bahnhof ist 1463 Meter vom Bahnhof Wuhletal und 850 Meter vom Bahnhof Kienberg (Gärten der Welt) entfernt.

Source: U-Bahnhof Kaulsdorf-Nord

French Kaulsdorf-Nord (métro de Berlin)

Kaulsdorf-Nord est une station de la ligne 5 du métro de Berlin, située dans le quartier de Hellersdorf.

Source: Kaulsdorf-Nord (métro de Berlin)

Italian Kaulsdorf-Nord (metropolitana di Berlino)

La stazione di Kaulsdorf-Nord è una stazione della metropolitana di Berlino, sulla linea U5.

Source: Kaulsdorf-Nord (metropolitana di Berlino)

Dutch Kaulsdorf-Nord

Kaulsdorf-Nord is een station van de metro van Berlijn, gelegen in een uitgraving tussen de Hellersdorfer Straße en de Cecilienplatz; ondanks zijn naam bevindt het station zich niet in het stadsdeel Kaulsdorf, maar in Hellersdorf. Station Kaulsdorf-Nord werd geopend op 1 juli 1989 in het kader van de verlenging van de Oost-Berlijnse metrolijn E (de huidige U5) naar het grootschalige nieuwbouwgebied Kaulsdorf-Hellersdorf-Mahlsdorf, dat uiteindelijk meer dan 100.000 inwoners zou tellen. Bij zijn opening droeg het station de naam Albert-Norden-Straße, maar na de Duitse hereniging werd het in oktober 1991 hernoemd tot Kaulsdorf-Nord. De naar de communistische politicus en journalist Albert Norden genoemde straat, die de sporen ten noorden van het metrostation kruist, heet sinds 1992 Cecilienstraße.Het eilandperron van het station is bereikbaar via twee overdekte voetgangersbruggen over de sporen; ten behoeve van mindervaliden is er een hellingbaan aanwezig. Zoals alle stations aan de in de jaren 1988-89 geopende verlenging van de U5 werd Kaulsdorf-Nord ontworpen door het Entwurfs- und Vermessungsbetrieb der Deutschen Reichsbahn ("Ontwerp- en Kadasterdienst van de DR") en kreeg het een zuiver functioneel uiterlijk. Iets ten zuiden van het station begint een korte tunnel die via de Gülzower Straße naar station Wuhletal leidt. Deze tunnel vormt het enige ondergrondse traject van de metrolijn naar Hellersdorf.

Overdag eindigt ongeveer de helft van de treinen in station Kaulsdorf-Nord, waardoor er richting de Alexanderplatz een vijfminuten- en richting Hönow een tienminutendienst bestaat.

Source: Kaulsdorf-Nord

Polish Kaulsdorf-Nord

Kaulsdorf-Nord – stacja metra w Berlinie, w dzielnicy Hellersdorf, w okręgu administracyjnym Marzahn-Hellersdorf na linii U5. Stacja została otwarta w 1989.

Source: Kaulsdorf-Nord

Referenced from

adjacent stationBerlin Wuhletal station
adjacent stationKienberg (Gärten der Welt) metro station
de U-Bahnhof Kaulsdorf-Nordja カウルスドルフ=ノルト駅nb Kaulsdorf-Nord undergrunnsstasjonuk Каулздорф-Нортzh 考爾斯多夫北站zh-hant 考爾斯多夫北站
Image source:
Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0 by A.Savin (Wikimedia Commons · WikiPhotoSpace)
Wikidata Updated: Fri Jul 23 2021 11:27:22